Åndedrætsproblemer


ÅNDEDRÆTSPROBLEMER

original tekst - oversat og skrevet af Maria Vrochopoulos, jan. 2018


Åndedrætsproblemer kan skyldes mange forskellige mikroorganismer, og det gør det meget svært at finde den rigtige tilgang i hvert enkelt tilfælde…


Uden kostbare dyrlægetests er det virkelig et spørgsmål om at prøve sig frem til man finder den bedste behandling.

 

Hvis dyrets ejer ikke er villig til at betale for at få lavet tests, så vil de fleste dyrlæger starte med et bredspektret antibiotikum som Baytril, medmindre der er nogle specifikke og symptomatiske grunde til at overveje andre midler (se nedenfor). Dette kan være den rigtige tilgang i alvorlige tilfælde, men ved kroniske tilstande kan understøttelse af immunforsvaret være bedre.   


Her er nogle generelle kommentarer til hvordan Birdcare griber dette an, via vore produkter:

Respiratoriske infektioner har tendens til at bryde ud hos fugle med utilstrækkeligt calcium og utilstrækkelige niveauer af vigtige vitaminer i deres kost. Dette kan have stor betydning for deres immunforsvar. Calcium har betydning for produktionen af slim. Slimet i luftvejene renses af systemet og tager mikroorganismer med sig. Når slimet ikke bliver korrekt dannet, kommer mikroorganismerne ned i lunger og luftsække. Så der er forbindelse mellem calciummangel og respiratoriske infektioner.

   

Hos Birdcare støtter vi fuglenes naturlige forsvar (immunsystemet). Dette gør vi til dels med vore standardproktukter, som skal bruges hele året rundt. Vi anbefaler dem i særdeleshed, når vi hører om et problem hos en fugl:


Feast (eller ”Flourish” afhængig af hvilken fugleart og hvad de spiser) for støtte af immunforsvar og fordøjelse, via urter.

Daily Essentials3 (omfattende vitamin-, mineral- og aminosyretilskud).

Calcivet (CalciBoost uden for Europa) for effektivt calciumtilskud.


Til dette tilføjer vi Guardian Angel i tilfælde af syge fugle, da dette giver en anden form for støtte til immunsystemet og hjælper meget med fuglepleje og trivsel. Dette er vores generelle anbefaling, når årsagen til problemet er ukendt. Andre produkter til rådighed, som alle skal bruges sammen med standardprodukterne er:


Wheeze-Eeze - et urtepræparat specifikt udvalgt til at hjælpe åndedrætssystemet. Colloidal Silver - dette ser ud til at fungere i nogle vanskelige tilfælde, men er aldrig vores første valg.

 

Der er nogle artsspecifikke spørgsmål til overvejelse. Pionus papegøjer og nymfeparakitter er særligt modtagelige for svampe- og candidaproblemer. Aviclens er meget nyttigt til at kontrollere spredningen af disse problemer, og vores generelle immunstøtte hjælper med at holde fuglene sunde, men vi henviser altid i disse tilfælde til at opsøge en dyrlæge for specifikke tests og medicinsk behandling.


At strække hals/gabe hos finker, kanariefugle og britiske fugle er et andet almindeligt åndedrætsproblem. Dette er ofte et luftsækmide-problem, og Ivermectin-dråber anbefales i dette tilfælde.

 

Alle disse produkter er tilgængelige via internettet eller mail-ordre fra Birdcare Company og hos detailhandlere med Birdcare produkter.


På firmaets webshop kan man se og læse om produkterne, men de kan ikke bestilles med levering i Danmark.

For råd og vejledning kan man kontakte dem på: advice@birdcareco.com.

aktivefugle.dk er pt eneste danske forhandler af Birdcare-produkterne, og der kan man købe en del af deres produkter.