Tørrede urter og Ropa B foderolie


Tørrede urter og Ropa B foderolie

skrevet af Eva S. Gude og Tanja Hessellund, jan. 2018


Arthursmindes undulater får følgende foder og tilskud (ikke alle tilskud gives dagligt - men regelmæssigt på forebyggende basis):

- en god undulatblanding (Natural Undulat Lux)

- æggefoder med urteekstrakter (Feast)

- friske urter og grønt

- sepia, strandskaller og koralalgekalk

- foniofrø (Foniogold/Foniopaddy)

- afskallet havre

- marietidselfrø

- grøn hirse

- vitaminer (Easy Bird Complete)

- tangmel

- kalciumtilskud (Calcivet)

- tørrede urter

- ropa B, foderolie

- Backs Balance

- T-K-K Nature

- Potent Brew (levende mælkesyrebakterier)

- røde hirsekolber v/sygdom, efter operation m.m.

- Guardian Angel og Bio Plus v/behov (fæld, sygdom, efter medicin)

- yderligere tilskud ved behov: Bipollen, Zentonil (ved leverproblemer), Avipow (naturligt middel mod svampe og bakterier)


Tørrede urter

Undulaterne hos Arthursminde får forskellige tørrede, hakkede urter som blandes op i det tørre æggefoder, men de får også de tørrede urter serveret imellem lidt bøgeflis, hvor de selv skal finde urterne. Det er en god lille aktivering for dem. Urter har forskellige gavnlige egenskaber.


For eksempel fremmer mælkebøtten fordøjelsen og afbalancerer de naturlige og gavnlige bakterier i tarmen samt hjælper nyrerne af med affald, salt og overskydende vand. Desuden har mælkebøtte vist sig at forbedre leverfunktionen ved at fjerne giftstoffer og genoprette elektrolytbalancen. Mælkebøtten indeholder essentielle fedtsyrer, der reducerer betændelse i kroppen og kan lindre smerter og hævelse.


Mange urter har helbredende egenskaber og til fugle kan anvendes en lang række urter (tørrede eller friske), her nævnes blot nogle af dem: 


Baldrian

Basilikum

Berberris

Fuglegræs

Lakrids

Hvedegræs

Hvidløg

Lavendel

Lucerne

Malurt

Marietidsel

Morgenfrue

Mælkebøtte

Persille

Rødkløver

Røllike

Olivenblad

Spirulina

Søgræs

Timian blade

Vejbred

Urterne har egenskaber som hjælper på leverfunktion, nyrefunktion, skjoldbrusk-kirtelfunktion, hjertet, stress, infektioner med svamp, hud og fjerproblemer, allergier, diarré, fjerplukning, fordøjelse, nervøse tilstande, immunsystemet, åndedrættet, modvirker orm, antibakteriel, blodrensende, tilfører vitaminer og proteiner.


Gøjeknas har lidt forskelligt udvalg af tørrede urter, men tørrede urter kan også købes i helsekostforretninger. Billederne viser et par eksempler på tørrede urter.


Ropa B, foderolie

Olien er lavet af 2% oregano olie som er udvundet af oreganoplanten og desuden solsikkeolie. Det er oreganoolien, der er den virksomme olie. Foderolien kommes over frøblandingen: 5 ml pr. kg frø og gives 3 x ugtl - gerne året rundt. Olien kan hjælpe til at slå eventuelle svampesporer i maden ihjel og virker forebyggende mod salmonella og coccidiose. Også godt for tarmfloraen.

Ropa B foderolie er også god til at binde eventuelle tilskud til frøblandingen.


Ropa B, foderolie kan købes hos America Thisted.