Problemer med åndedræt

Problemer
med
åndedræt

Her kan du læse om at
undersøtte din fugls
immunsystem ved at bruge
Guardian Angel

Original tekst (engelsk)

OVERSAT AF MARIA VROCHOPOULOS (JAN. 2018)


Åndedrætsproblemer kan skyldes mange forskellige mikroorganismer, og det gør det meget svært at finde den rigtige tilgang i hvert enkelt tilfælde.


Uden kostbare dyrlægetests er det virkelig et spørgsmål om at prøve sig frem, til man finder den bedste behandling.


Hvis dyrets ejer ikke er villig til at betale for at få lavet tests, så vil de fleste dyrlæger starte med et bredspektret antibiotika som Baytril, medmindre der er specifikke og symptomatiske grunde til at overveje andre midler (se nedenfor). Det kan være den rigtige tilgang i alvorlige tilfælde, men ved kroniske tilstande kan understøttelse af immunforsvaret være bedre.

INFEKTIONER

Respiratoriske infektioner har tendens til at bryde ud hos fugle med utilstrækkeligt calcium og utilstrækkelige niveauer af vigtige vitaminer i deres kost. Det kan have stor betydning for deres immunforsvar. Calcium har betydning for produktionen af slim. Slimet i luftvejene renses af systemet og tager mikroorganismer med sig. Når slimet ikke bliver korrekt dannet, kommer mikroorganismerne ned i lunger og luftsække. Så der er forbindelse mellem calciummangel og respiratoriske infektioner.


Birdcare Company anbefaler en række standardproktukter, som skal bruges hele året rundt. I særdeleshed, hvis der er problemer med helbredet hos en fugl.

ANBEFALEDE PRODUKTER

Feast(eller Flourish) støtter immunforsvar og fordøjelse via urter.

Easybird Complete omfattende vitamin-, mineral- og aminosyretilskud.


Calcivet for effektivt calciumtilskud.


Guardian Angel til syge fugle, da det giver støtte til immunsystemet. Generel anbefaling, når årsagen til problemet er ukendt. 


Wheeze-Eeze er et urtepræparat specifikt udvalgt til at hjælpe åndedrætssystemet.


Aviclens kan kontrollere spredning af problemer. Immunstøtte der holder fuglene sunde.


At strække hals/gabe er ofte tegn på åndedrætsproblem.  Det kan skyldes luftsækmider og Ivermectin-dråber anbefales.


På Birdcare Companys webshop kan man se og læse om produkterne, men de kan ikke bestilles med levering i Danmark. For råd og vejledning kan man kontakte dem på:advice@birdcareco.com.

Der er pt ikke dansk forhandler af Birdcare-produkterne. Følgende forhandlere i Tyskland og England har en del: