Backs Balance og TKK Nature

Backs Balance og TKK Nature

AF EVA S. GUDE OG TANJA HESSELLUND (MAJ 2021)


Selvom det er naturmidler, er det vigtigt at være omhyggelig og nøjagtig med dosis. Ved mindre doser til en eller få fugle kan afmåles med 1 eller 5 ml sprøjte, som kan købes på apoteket. Efter hver brug skoldes sprøjten med kogende vand.

Ikke alle tilskud gives dagligt - men regelmæssigt på forebyggende basis

TKK NATURE

Indeholder hvidløg, hyldebærsaft, timian, bark af kork-eg, rosmarin, lakridsrod, kamille og æblesyre. TKK Nature regenerer den naturlige tarmflora og er naturligt forebyggende mod coccidier og trichomader, svampe m.m. Kan gives som en kur over 7 dage i drikkevandet eller kontinuerligt (forebyggende) 2-4 gange om ugen.


Fra Backs hjemmeside: Behandler trichomader, problemer med åndedræt og fordøjelse. Hvis fuglen er syg af trichomader, så følger andre symptomer på sygdom ofte i kølvandet. Det er derfor nødvendigt at holde mængden af trichomader nede og under kontrol. Backs TKK Nature er udviklet til dette brug. Testshar påvist, at aktive trichomader blev fundet ubevægelige i kroppen efter få uger. 

Forebyggende dosis

Arthursmindes undulater får TKK Nature forebyggende 2-4 gange om ugen  med 3 ml til en liter drikkevand, dog kun hver anden uge. Balance gives forebyggende i den uge, hvor der ikke bruges TKK Nature, se ovenfor.

Købes hos BA Foder

KUR VED SYGDOM

Backs kur mod trichomader i sygdomsstadie

De første 3 dage gives der 7 ml TKK Nature pr. liter vand. Nogle undulater tåler ikke 7 ml TKK Nature pr. liter vand og lægger våde og lyse klatter. I så fald skal dosis sænkes til 6 ml TKK nature pr. liter vand.


De næste 4 dage gives der 3 ml TKK Nature pr. liter vand - er der fortsat symptomer, kan kuren gentages den efterfølgende uge. Max 2 uger i alt.


Når kuren med TKK Nature er slut, gives probiotika i nogle dage.


Hos Arthursminde gives TKK Nature som decideret kur mod trichomader mindst 4 gange om året, med rigtig god effekt.


Der må ALDRIG gives mere end max 3 dage i træk med TKK Nature i høj dosis, 6 og 7 ml pr. liter vand, da det i så fald kan påvirke og skade organer!


Backs kur mod coccidier i sygdomsstadie i lettere tilfælde

Første dag gives 50 ml Backs Balance pr. liter vand. Næste dag gives 7 ml TKK Nature pr. liter vand (6 ml, hvis klatterne bliver våde og lyse). Sådan skiftes mellem de to produkter fra dag til dag, i alt 6 dage, dvs. i alt 3 dage af hver. Herefter 10 dages pause, og så gentages kuren.

BACKS BALANCE

Balance er et koncentreret flydende produkt fremstillet af fermenterede urter, frø og mejeriprodukter, som bringer kroppen tilbage i en optimal balance. Fermentering er en gæringsproces, hvor der dannes masser af naturlige gavnlige mælkesyrebakterier.


Fra Backs hjemmeside: Skadelige stoffer, som fuglene optager via deres foder og miljø, er medvirkende til problemer med fordøjelsessystemet. Derved påvirkes fuglenes immunforsvar, og de bliver hurtigere syge. Balance er særdeles velegnet ved bakterielle infektioner - ikke ved at dræbe de sygdomsfremkaldende organismer, men ved at sørge for balance igen. Balance fjerner næringen til de sygdomsfremkaldende bakterier, så der ikke er noget, de kan leve af. Balance inaktiverer også toxiner, således at proteinomsætningen kan fungere godt igen.


Forebyggende/vedligeholdende dosis

10-20 ml/liter vand op til 5-6 dage ugentlig. Hos Arthursminde gives det normalt forebyggende et par dage ugentlig, dog kun hver anden uge. TKK Nature gives forebyggende et par dage ugentlig i den uge, hvor der ikke bruges Balance.


Kur ved bakterielle problemer

Der gives 40 ml/liter i 4 dage, derefter trappes ned til 30 ml/liter i 4 dage, 20 ml/liter i 4 dage og 10ml/liter i 4 dage og så pause.


Bruges Balance som en kur, så giv gerne probiotika i 4-5 dage, efterfølgende.


Balance skal opbevares mørkt og koldt. Kan pt kun købes i udlandet, fx hos Mercasystems.com

ALDRIG SAMTIDIG

TKK Nature og Backs Balance må aldrig gives sammen i vandet eller på maden.


Selvom det er naturmidler er det vigtigt at være omhyggelig og nøjagtig med dosis. TKK Nature indeholder æblesyre, som forsurer drikkevandet og miljøet i kroppen på fuglen, og gør det uegnet for sygdomsfremkaldende organismer at leve i. Det er vigtigt, at det er den rigtige PH-værdi (surhedsgrad) alt efter formålet. Ved mindre doser til en eller få fugle kan afmåles med en 1 ml sprøjte, som kan købes på apoteket.