Potent Brew

Potent Brew

Ikke alle tilskud gives dagligt - men regelmæssigt på forebyggende basis

AF EVA S. GUDE OG TANJA HESSELLUND (JAN. 2018)


Selvom det er naturmidler, er det vigtigt at være omhyggelig og nøjagtig med dosis. Ved mindre doser til en eller få fugle kan afmåles med 1 eller 5 ml sprøjte, som kan købes på apoteket. Efter hver brug skoldes sprøjten med kogende vand.

PROBIOTIKA

Potent Brew er et flydende probiotisk supplement, som understøtter mave-tarmsystemet med gavnlige mælkesyrebakterier og hjælper på ynglelyst samt ungernes evne til at vokse og overleve. Potent Brew indeholder bakterier, der virker øjeblikkeligt, når de kommer ned i mave-tarmsystemet i modsætning til andre produkter med probiotika, der indeholder frysetørrede mælkesyrebakterier, som først skal rehydrere sig selv (optage væske).


Der yngles ikke hos Arthursminde, men Potent Brew anvendes for at styrke fordøjelsessystemet og holde balance i mave-tarmfloraen. Birdcares rådgivning anbefaler det endvidere ved irritation i kroen samt ved svamp.


Birdcare skriver:


Fordøjelsessystemet hos fugle bliver meget let forstyrret. Enhver form for stress forårsager en reduktion i blodforsyningen til mave-tarmsystemet. De biokemiske forhold forandrer sig og reducerer effektiviteten af mave-tarmfunktionen samt forøger risikoen for infektion med skadelige bakterier. Ved at holde mave-tarmsystemet forsynet med gavnlige bakterier for fordøjelsen, holder man de skadelige mikro-organismer under kontrol og sikrer, at så meget af føden som muligt optages i kroppen via blodforsyningen. Dette er et job for probiotika.


Potent Brew fungerer så godt, fordi det indeholder bakterier, som er i funktion øjeblikkeligt, når de kommer ned i mave-tarmsystemet (de behøver ikke at rehydrere sig selv ligesom tørret probiotika gør), og det indeholder også enzym bestanddele, som hjælper aktivt på fordøjelsen.


Køb kun Potent Brew i små portioner, da det er et levende produkt med kort holdbarhed (4-6 måneder), og ideelt set skal det opbevares i køleskabet.

FORDØJELSE OG KRO

Potent Brew stimulerer effektivt fordøjelsesfunktionen og forbedrer fuglenes evne til at optage næring, og derfor bidrager det også til at få voksne fugle i yngletilstand. Når en unge kommer ud af ægget, har den ikke nogen bakterier i mave-tarmsystemet. Den er afhængig af, at forældrene forsyner den med dem via føden. Potent Brew i maden får ungens fordøjelsessystem til at fungere meget hurtigt og sikrer hurtig og tidlig vækst samt modstand over for andre farlige fordøjelsesrelaterede problemer.


På det seneste har man set et øget antal fugle, som lider af kroproblemer. Sædvanligvis er dette almindeligt hos håndopmadede papegøjeunger, men i år ses også en masse voksne fugle, som lider af det - også fugle som ikke er papegøjefugle.


Der er mange mulige årsager til dette, bl.a. infektion i kroen forårsaget af bakterier og svamp. Dette kan føre til en kro, der ikke tømmes ordentligt, hvilket efterlader mere og mere inficeret materiale tilbage i kroen, som blandes med al den nye føde, som fuglen spiser. Den bedste løsning på dette, er Potent Brew, der arbejder i kroen og skaber et miljø, som de dårlige bakterier og svampe ikke bryder sig om.


Hos Arthursminde bruges Potent Brew i drikkevandet. Det bruges i perioder á 1-2 uger ad gangen ved behov og ellers så vidt muligt forebyggende 2-3 gange ugentlig. Dosis er 5 ml til en liter vand.

Forhandles hos på denne tyske side