Fjerplukning


FJERPLUKNING - de fleste tilfælde af fjerplukning har deres oprindelse i ernæringsmæssige problemer 

original tekst - oversat og skrevet af Maria Vrochopoulos, jan. 2018


Fjerplukning (og andre lignende former for selv-skadende adfærd) er vanskelige problemer. Hyppigst et problem hos papegøjer, men fjerplukning kan også forekomme hos andre fuglearter. Selvom de fleste tilfælde af fjerplukning udspringer af ernæringsmæssige problemer, så er der nogle medicinske tilstande, der kan være involveret, så det kan være nødvendigt med dyrlægetests. Den mest almindelige årsag til fjerplukning synes at skyldes mangel på chelateret calcium.


Forskningen viser os, at 98% af fugle i fangeskab får mindre af de anbefalede niveauer af calcium i deres kost, og det er faktisk overraskende, at der ikke er flere tilfælde af fjerplukning. Calcium har betydning for både nerve- og muskel funktion. Dyr, der har mangel på calcium, viser ofte nervøs adfærd såsom frygt, aggression og fjerplukning, så den vigtigste del af vores anbefaling er at tilføje Calcivet til kosten til fugle med fjerpluknings-problemer.


Det vigtige ved Calcivet er, at det calcium, som det indeholder, optages meget let fra tarmen og ind i blodbanenerne. Faktisk er mængden af ​​calcium, som Calcivet indeholder ret lav, men dets bio-tilgængelighed kompenserer for dette. Birdcares normale anbefaling er at tilføje Calcivet fem dage om ugen i den første måned og reducere det til to gange om ugen efter det. Grunden til den høje tidlige dosis er, at fugle med calcium mangel har lave reserver i deres knogler.


De første tilskud med calcium bliver optaget af knoglerne, således at nerverne ikke modtager tilstrækkelige mængder. Det er transporten af calcium ind og ud af blod, nerver, muskler og knogler, som fører til forskellige grader af calcium relatereret symptomer. Til fugle, der viser alvorlige calcium-relaterede symptomer som kramper og anfald, anbefaler vi ofte tre 'daglige doser' direkte i næbbet med to timer imellem. Fugle, som er så plaget, er normalt lette at håndtere.

 

Den gode nyhed er, at The Birdcare Company har udviklet en special-pakke til at afhjælpe fjerplukning...

 

Fjerpluknings hjælpepakke


En tre produkt-pakke til hjælp til fugle med fjerpluknings-problemer. Denne pakke indeholder Calcivet 30ml, Potent Brew 30ml og EasyBird Complete Pet Supplement 50gr. Kombinationen af ​​de tre kosttilskud er designet til at afhjælpe med ernæringsmæssige mangler og stress, som kan udløse fjer-tygning eller fjer-plukning.

 

Calcivet vil hjælpe med at håndtere mangler på chelateret calcium som beskrevet ovenstående.

 

Potent Brew er et levende flydende probiotikum, som hjælper med at reducere stressniveauer, der kan associeres med fjerplukning.

 

Endelig tilføjer EasyBird Complete vitaminblanding de vigtigste vitaminer, mineraler, aminosyrer og proteiner, der fremmer sund fjervækst og forhindrer irritation, når de nye fjer vokser.


På firmaets webshop kan man se og læse om produkterne, men de kan ikke bestilles til Danmark.

aktivefugle.dk er pt eneste danske forhandler af birdcare produkterne, og der kan man købe en del af deres produkter.