Guardian Angel og Bioplus

Guardian Angel og BioPlus

Begge produkter er probiotika fra Birdcare Company

AF EVA S. GUDE OG TANJA HESSELLUND (JAN. 2018)


Probiotika bør altid gives efter medicinkur, da medicin ofte ændrer på mave-tarmfloraen og probiotika hjælper til at genopbygge den. Antibiotika i særdeleshed slår både sygdomsfremkaldende og gavnlige bakterier ihjel, og det er meget nødvendigt at hjælpe kroppen til at genopbygge en optimal tarmflora igen, ved at give probiotika.

GUARDIAN ANGEL

Fra Birdcares hjemmeside: Guardian er sandsynligvis det mest avancerede tilskud de seneste år til syge fugle. Det kombinerer unikke ingredienser, som hjælper immunsystemet til at handle hurtigt og effektivt, når fuglen smittes med sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Indeholder probiotika, prebiotika, vitaminer, gærekstrakter og det berømte ”Birdcare Energy System”.

Prebiotika er fødevarekomponenter, der stimulerer væksten af gavnlige bakterier i fordøjelsessystemet. Læs mere om Guardian Angel 


Guardian kan strøs på fx æggefoder, gerne Feast, og der bruges et lille drys pr undulat. Når en undulat hos Arthursminde skal have medicin, får den samtidig drysset Guardian over sit foder. BioPlus (probiotika) gives i drikkevandet efter medicinering.


Guardian kan også gives i drikkevandet, men aldrig sammen med medicin eller andre tilskud i vandet. Drikkevandet bør så skiftes efter 8 timer, da vitaminer i drikkevandet får bakterierne til at formere sig. Drikkevandet kan fx fjernes til natten, og der gives frisklavet om morgenen og igen om eftermiddagen.


Dosis er 20 g til 1 liter vand eller en strøget tsk til 1,5 dl vand. Guardian gives i en periode, hvor der er et særligt behov og kan gives samtidigt med almindeligt vitamin- og mineraltilskud fra Birdcare, fx Easy Bird Complete. Guardian gives normalt ikke til raske fugl.

Forhandles på denne tyske side

BIOPLUS

BioPlus er et probiotika med vitaminer fra Birdcare. BioPlus indeholder forskellige stammer af mælkesyrebakterier samt vitaminer, mineraler, gærekstrakter og glucose polymer (giver energi). 


BioPlus kan også bruges året rundt 2 gange om ugen til at vedligeholde en sund mave-tarmflora.


Hos Arthursminde gives BioPlus i drikkevandet efter medicinkur, men kan også drysses over fx æggefoder. BioPlus vælges til drikkevandet efter behandling, da det er mere drøjt og dermed billigere i brug, men man kan også bruge Guardian Angel. Dosis er: 5 gram (1 tsk.) BioPlus til 1 liter drikkevand.


Da der er vitaminer i BioPlus, bør drikkevandet skiftes efter max 8 timer, da vitaminer i drikkevandet får bakterierne til at formere sig. Drikkevandet kan fx fjernes til natten, og der gives frisklavet om morgenen og igen om eftermiddagen.


Forhandles på denne tyske side