Immunsystem

Immunsystem

Her kan du læse om at
undersøtte din fugls
immunsystem ved at bruge
Guardian Angel

Original tekst (engelsk)

OVERSAT AF MARIA VROCHOPOULOS
(JANUAR 2018)


Er du bekymret for, om din fugl er syg? Er du træt af dyre regninger fra dyrlægen? 

Immunsystemet består af et meget komplekst sæt af forsvarsmekanismer, som kroppen bruger til at forsvare sig mod infektioner. Ingridienserne i Guardian Angel giver støtte til immunforsvaret.

HVIDE BLODLEGMER

Birdcare Companys forsknings- og udviklingsarbejde har fokuseret meget på de hvide blodlegemer. De hvide blodlegemer er immunforsvarets ”hurtige reaktionskraft”. Når kroppen bliver invaderet af smitsom infektion, som en virus eller bakterie, producerer immunforsvaret en stor mængde af hvide blodlegemer, som hurtigt spreder sig i blodsystemet og dræber angriberne.


Enhver, der har arbejdet på en fabrik, vil vide, at når der er stor efterspørgsel af et specifikt produkt, sker det uundgåelige, at det ikke kan produceres enten pga. manglende lagerplads eller pga. manglende råmaterialer. Det samme kan ske i kroppen, og det begrænser kroppens evne til at producere de ekstra hvide blodlegemer.


Desuden bruger kroppens hvide blodlegemer store mængder af fedt for at til opbygning og til at bekæmpe angriberne. Fedt bliver nedbrudt i ”cellernes kraftværker” (kaldet mitokondrier), og et særligt vitaminlignende stof bruges til at hjælpe fedtet ind i mitokondrierne. Her kan det også ske, at det vitaminlignende stof hurtigt opbruges over for en fjendtlig angriber.

Så ved at tilføje særlige næringsstoffer, der er mest efterspurgt i kroppen til hurtig produktion af hvide blodlegemer, samt ved at tilføje det særlige vitaminlignende stof, kan immunforsvaret arbejde for fuld styrke.

NÆRINGSSTOFFER

De fleste syge fugle har tendes til at sidde med oppustede/”fluffy” fjer og sover ofte med hovedet vendt ind over den ene skulder. Disse symptomer kan skyldes hundredvis af forskellige sygdomme, så det er ikke meget hjælp til at stille en diagnose, men det er som oftest det første tegn på begyndende sygdom. Vores anbefaling er, at adskille de syge fugle fra de raske og placere dem i et varmt miljø. Jo hurtigere du giver disse fugle Guardian Angel, desto bedre.

Guardian Angel giver energi, (oppustede fjer er et forsøg på at opretholde kroppens varme), hjælper med at opretholde fuglens væskebalance, giver støtte til fordøjelsessystemet og giver immunforsvaret et boost. Efter vores mening er den fremgangsmåde langt bedre end at give bredspektret antibiotika. Guardian Angel er det perfekte produkt at have i din fugls første-hjælpskasse.


På Birdcare Companys webshop kan man se og læse om produkterne, men man kan ikke få leveret til Danmarkk.

For råd og vejledning kan man kontakte dem på: advice@birdcareco.com.

Der er pt ikke dansk forhandler af Birdcare-produkterne. Følgende forhandlere i Tyskland og England har en del: