Coccidiose

Coccidiose

I denne artikel kan du læse
om tre anbefalede produkter:
Feast Æggefoder, Flourish og Acox.

Original tekst (engelsk)

Vores artikel om coccidiose

OVERSAT AF MARIA VROCHOPOULOS
(JAN. 2018)


Når fugle taber sig, kan det ofte være forårsaget af en parasitær protozo, kaldet coccidie (protozoer er små encellede organismer). Der vil altid være en vis mængde coccidier til stede i voksne fugle, og det forårsager sjældent problemer medmindre, der ikke forebygges, og det udvikler sig til decideret sygdom, coccidiose. Men voksne fugle kan smitte deres unger, når de fodrer dem, og ungernes uudviklede immunforsvar kan ikke bekæmpe større mængder smitte.


Coccidier går i blodbanen og invaderer leveren og milten og beskadiger dem, men så længe der er tilstrækkeligt med leverfunktion, kan fuglen voksne normalt. Omkring 8-12 ugers alderen er leveren så ødelagt, at fuglene tilbringer meget tid med at spise, men taber sig og dør.


FOREBYGGELSE

lourish Når symptomerne begynder at vise sig, er leveren varigt beskadiget. Hvis man fodrer med Feast (æggefoder med urteekstrakter) kan det reducere arbejdsbyrden for leveren, og det kan redde nogle af fuglene, men deres lever vil ikke reparere sig, så de fugle vil altid være sårbare.


Tricket med coccidier er at forebygge. Det betyder at reducere antallet af coccidier hos de voksne (de kan ikke fjernes helt, selv med kraftig medicin). Der er tre muligheder:


Førstevalget er at fodre med Feast æggefoder, som indeholder urter samt en kraftfuld immununderstøttelse, som holder mængden af coccidier nede både før og hele vejen gennem avlssæsonen.

Hvis du ikke kan fodre med Feast, så kan du tilføje Flourish på foder - det giver den samme støtte til immunforsvaret.
 

´Generelt foretrækker vi den naturlige tilgang, men hvis tilstanden har udviklet til sygdom (coccidiose), så anbefaler vi også at bruge Acox foruden Feast eller Flourish i denne og den næste sæson. Giv ikke Acox, mens ungerne stadig er i reden.

LÆS MERE

På Birdcare Companys webshop kan man se og læse om produkterne, men produkterne kan ikke bestilles til levering i Danmark. For råd og vejledning kontakt: advice@birdcareco.com.

Der er pt ikke dansk forhandler af Birdcare-produkterne. Følgende forhandlere i Tyskland og England har en del: