Tollyamin og Immunol

Tollyamin og Immunol

AF MARIA LOUISE HANSEN

 (JUNI 2024)


Selvom det er naturmidler, er det vigtigt at være omhyggelig og nøjagtig med dosis. Ved mindre doser til en eller få fugle kan afmåles med 1 eller 5 ml sprøjte, som kan købes på apoteket. Efter hver brug skoldes sprøjten med kogende vand.

Ikke alle tilskud gives dagligt - men regelmæssigt på forebyggende basis

TILSKUD FRA VET-SCRÖDER + TOLLISAN

Det hollandske firma er både dyrlægepraksis og producent af medicin og tilskud til fugle. De har speciale i duer og er anerkendt i brevduekredse i hele Europa. Flere af deres produkter kan bruges til undulater og andre papegøjearter, herunder Med. Tollyamin og Immunol. Hos Arthursminde Plejestation bruger vi de to produkter både forebyggende samt ved behandling af syge fugle og hos fugle med virus (PDFD og FF) eller leverproblemer.


MED TOLLYAMIN FORTE (TOLLYAMIN)

 • Kan købes i størrelse 500 ml eller 1 liter
 • Opbevares i rumtemperatur (under 25 grader)
 • Kan kombineres med andre tilskud eller medicin.

 

Indeholder en lang række vitaminer, elektrolytter og aminosyrer, som understøtter ved avl, udstilling og sygdom, men også som almindelig forebyggelse.

Cholin (aminosyre) hjælper stofskiftet, modvirker fedtlever, hjælper med at opbygge tabt muskelmasse og sunde fedtdepoter. Aminsyrerne methionin og lysin samt vitaminet biotin er med til at give en flot fjerdragt efter fæld. Hjælper også fugle med fjerproblemer, fx som følge af PBFD eller FF.

Tollyamin er velsmagende pga. smagsstoffet glutamin, som også har en positiv effekt på slimhinder i næb/hals og er med til at beskytte mave-tarm. Derfor er Tollyamin ideelt sammen med probiotika efter behandling med medicin. Glutamin er også en vigtig komponent i mange af leverens afgiftningsprocesser.

 

Tollyamin har et højt indhold af vitamin B-12, som understøtter bloddannelse og celledeling. Denne proces er meget vigtig for fuglens helbred og energi. Vitamin B-12 har en stor rolle i mange af kroppens funktioner og systemer.

IMMUNOL

 • Kan købes i størrelse 500 g.
 • Opbevares tørt og i rumtemperatur (under 25 grader)
 • Kan kombineres med andre tilskud eller medicin med undtagelse af ekstra protein.

 

Immunol er en proteinblanding, som tilsættes i æggefoderet. Det indeholder antistoffer, præbiotika, proteiner, vitaminer og mineraler, som styrker immunforsvaret og understøtter fjerdannelse, fordøjelse, lever og nyrer.

De specifikke antistoffer i æggepulveret, også kaldet IgY immunglobulin, findes i blommen. De har en vigtig passiv immunfunktion og ved infektion binder de sig til sygdomsfremkaldende bakterier og vira. Herefter kan fuglen udskille dem via klatterne og opretholde en sund tarmflora.


Derudover indeholder Immunol også vallepulver uden laktose, som er rigt på vitaminer og mineraler og er en rigtig god proteinkilde.


Immunol forebygger flere typer infektioner, fx E. coli, salmonella og coccidiose. Immunol er godt til fugle med virus (PBFD eller FF), men også god ved avl – forebygger bl.a. infektioner og ungfuglesygen.


DOSIS

Forebyggende
Tollyamin: 15 ml til 1 l. vand. Gives 2-3 gange om ugen.

Immunol: 10 gram til 1 kg forder. Gives 3 gange om måneden.


Ved medicinbehandling/sygdom

Tollyamin: 15 ml til 1 l. vand vand. Dagligt under behandling + 15 dage efter.
Immunol: 10 g til 1 kg foder. Dagligt under behandling + 15 dage efter.

Ved avl

Tollyamin: 15 ml til 1 l. vand. Gives 2-3 dage om ugen.
Immunol: 10 g til 1 kg på foder. Gives 2-3 dage om ugen.

OBS: Når hunnen ligger på æg, skal man være meget opmærksom på vægtøgning for at undgå. at hunnen knuser æggene med sin vægt.
Nedsæt evt. anvendelse af Immunol.

 

Ved udstilling
Tollyamin: 15 ml til 1 l. vand. Dagligt.

Immunol: Gives 3 dage om ugen på foder (1 dag før + 2 dage efter udstilling)

BESTILLING

For at bestille skal du sende en mail til order@schroeder-tollisan.com, hvor du skriver på engelsk eller tysk. Du kan kun bestille til privat brug.

 

Du bliver bedt om følgende oplysninger:

 • navn
 • leverings- og faktureringsadresse
 • telefonnummer
 • den komplette ordre: navn, antal og evt. størrelse på produkterne
 • om du ønsker at betale via international bankoverførsel eller PayPal

 

Eksempel på bestillingsliste:

“The list of the products I would like to order:

 

 • Immunol (1 product) 
 • Med. Tollyamin forte 500 ml (1 product)”

 

Hvis du er i tvivl om bestilling eller produkter, så er personalet søde og hjælpsomme. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os i Arthursmindes rådgivning, hvis du har spørgsmål.